Kék hírek

2022.01.14. 09:22

Árokban kötött ki egy autó Létavértesnél, a rendőrök lezárták a nyomozást

A sofőrnél bejelzett a szonda, és úgy néz ki, jogsija sem volt.

Forrás: police.hu

Forras: police.hu

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság Vámospércsi Rendőrőrse járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy helyi lakossal szemben, olvasható a police.hu-n. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított egy személygépkocsival közlekedett Létavértes irányából Újléta felé tavaly november 9-én 16 óra körül, amikor megcsúszott, és az út melletti árokba hajtott.

 

A helyszínre érkező egyenruhások szondát alkalmaztak, ami pozitív értéket jelzett, ezért elfogták és előállították az 52 éves férfit. Az eljárás során kiderült az is, hogy a sofőr érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkezett.

 A rendőrök a férfit gyanúsítottként kihallgatták, amely során beismerő vallomást tett.

 

A Vámospércsi Rendőrőrs a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és a keletkezett iratokat megküldte az illetékes ügyészségnek.

 

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság az esettel kapcsolatban az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét:

 

  • Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést.
  • A szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek és a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek.
  • Soha ne üljön ittasan a volán mögé, valamint olyan járműbe sem, amelyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban vezessen!

 

Ezek is érdekelhetik