Videóval

2022.01.29. 08:33

Álrendőr csapott be egy debreceni trafikost, még egy ötezres bírságot is kiosztott

Az eladó azonban később gyanút fogott, az 51 éves férfit néhány napon belül elkapták.

Forrás: YouTube / PoliceHungary

A gyanú szerint az 51 éves férfi egy dohánybolt eladóját bírságolta meg szabálytalan maszkhasználat miatt. A debreceni rendőrök elfogták és bűnügyi őrizetbe vették.

 

A bejelentés január 18-án 12 óra körül érkezett a rendőrségre arról, hogy az egyik debreceni dohánybolt eladóját feltehetően egy álrendőr megbírságolta. A járőrök és nyomozók azonnal az elkövető keresésébe kezdtek. Részletes adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amelynek eredményeként a látókörükbe került egy helyi lakos. Az 51 éves férfit január 26-án állították elő a rendőrkapitányságra, ahol elszámoltatták a dohányboltban történtekkel kapcsolatban, olvasható a police.hu-n.

A nyomozás adatai szerint a botcsinálta rendőr bement az üzletbe, egy pillanatra megmutatta az igazolványát a fiatal eladónak, majd tájékoztatta arról, hogy szabálytalan maszkhasználat miatt bírságot fog kiszabni vele szemben. Vázolta a lehetőségeket, amelyek közül az eladó az 5000 forintos helyszíni bírság mellett döntött. A gyanúsított egy telefonhívással próbálta hitelességét megerősíteni, ezért úgy tett, mintha egy kollégájával egyeztetne a szabálysértés miatt. Az alkalmazott ezt követően átadta neki a pénzt.

 

A rendőrigazolvány, valamint a kiváló színészi alakítás mégis kevésnek bizonyult, a sértett rövid hezitálást követően felhívta a 112-es segélyhívót.

 

A rendőrségi közlemény szerint a férfi gyanúsítotti kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett a nyomozóknak, akik ezt követően bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amelyet a Debreceni Járásbíróság január 27-én elrendelt. Az otthonában tartott kutatás alatt három hamis rendőrigazolványt találtak és foglaltak le.

 

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást vele szemben, valamint a vizsgálat további részét fogja képezni más bűncselekmények megvalósulása is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában