Ügyeleti hírek

2021.12.01. 08:45

Több kéményhez is kivonultak a megyei tűzoltók

A talpára esik, mégsem mer lejönni a magasból, mi az?

Fotó: illusztráció / Shutterstock

Árokba borult egy kenyeret szállító autó Nyíracsád és Nyíradony között kedd hajnalban. A nyíradonyi hivatásos tűzoltók átvizsgálták és áramtalanították a járművet.

Egy megdőlt akácfa veszélyeztette a forgalmat kedden délelőtt Püspökladányban, a Petri Pál utcai kerékpárúton. A város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrész segítségével eltávolították a fát.

Parkoló járműnek ütközött egy személyautó Debrecenben, a Sumen utcában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói elvégezték az áramtalanítást.

Összeütközött két autó kedden kora délután Debrecenben, a Borbíró téren. A cívisvárosi hivatásos tűzoltók átvizsgálták a járműveket, majd kéziszerszámok segítségével kinyitották az egyik autó ajtaját, így az utas ki tudott szállni. A másik autó két utasát a mentőszolgálat kórházba szállította.

Begyújtottak egy családi ház vaskandallójában kedden délután Püspökladányban, a Kölcsey Ferenc utcában. A füst azonban a lakótérbe és a padlástérbe távozott. A helyszínre érkező püspökladányi hivatásos tűzoltók átvizsgálták a kéményt. Tűz nem keletkezett, ám a kémény eldugult, így az abban összegyűlt tüzelőanyagot eltávolították, és átszellőztették a házat.

Dugólétrán át szedtek le egy macskát egy kémény fedlapjáról a megyeszékhelyen, a Pápai József utcában. Az állat nem tudott magától lejönni a tíz méter magas kéményről, ezért a cívisvárosi tűzoltók avatkoztak közbe.

Úttestre dőlt egy tíz méteres fa Debrecen külterületén, a Panoráma úton kedd este. A debreceni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel szüntették meg az akadályt – tájékoztatta portálunkat a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

Tizenegy előállítás, egy elfogás

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt huszonnégy órában kilenc személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök, melyből kettő súlyos, míg hét könnyű sérüléssel végződött – írja a police.hu.

A szolgálatot ellátó állomány egy személyt fogott el, akit bűncselekmény elkövetésén értek tetten.

A rendőrök tizenegy személyt állítottak elő, ebből három főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés hat esetben történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában