Parkolóban is árulhatták a tiltott szert

2021.12.02. 16:44

Súlyosabb büntetést kérnek a drogkereskedelemmel vádolt debreceni edzőre

Társai is hosszabb szabadságvesztésre számíthatnak.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A büntetések súlyosítását indítványozta a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a kábítószerrel kereskedő hét vádlottal szemben. Az ügyben elsőfokon a Debreceni Törvényszék járt el a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség vádirata alapján. A nem jogerős ítélet szerint a Debrecenben személyi edzőként is dolgozó férfi 2018-ban a társától több kilogramm, amfetamin tartalmú kábítószert vásárolt, és azt a többiek közreműködésével – részben ledarált koffein tablettával keverve – kiadagolta – írja az ügyészség.

A több száz adag kábítószert a vádlottak jellemzően egy debreceni edzőteremben, annak parkolójában, valamint benzinkutak és áruházak parkolójában értékesítették.

Egyes vádlottak lakásán további kábítószereket is lefoglaltak, illetve a személyi edzőként dolgozó férfi lakásában, valamint a használatában lévő autóban Magyarországon nem engedélyezett potencianövelőt és tiltott teljesítményfokozó szereket is találtak. Az elsőfokú bíróság a személyi edzőt 5 év 10 hónap, két társát 5 év 4 hónap és 4 év 8 hónap, a többi vádlottat ennél rövidebb tartamú szabadságvesztésre ítélte. Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész valamennyi vádlott terhére súlyosítás érdekében fellebbezett, és két kivételtől eltekintve a vádlottak és védőik is fellebbezést jelentettek be.

A kijelölés folytán eljáró Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a vádlottakkal szemben kiszabott szabadságvesztés aránytalanul enyhe, ezért a bűncselekmény elkövetésének összes körülményére figyelemmel azok súlyosítása indokolt. Másodfokon a Szegedi Ítélőtábla dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában