Vádemelés

2021.12.02. 09:27

Letartóztatták a férfit, aki a vád szerint részegen őrjöngött Hajdúnánáson

Több mint százezer forint kárt okozott és rendőri intézkedéssel is szembeszegült – szerepel a vádiratban.

Automatikusan generált description

Fotó: illusztráció / MW-archív

Barátainak segített, majd az esti órákban velük italozott egy hajdúnánási férfi még idén augusztus 14-én. Miután jelentős mennyiségű italt elfogyasztott, gyalog indult haza – derül ki a vádiratból.

Megrémült, aki látta

A férfi, amikor egy kertes házhoz ért, ököllel beleütött a lemezkerítésbe, mire az kiszakadt a helyéről, ezzel 60 ezer forintos kár keletkezett. Később egy közúti jelzőtáblát is ököllel többször megütött, de az nem sérült meg. A közeli házban lakók mikor észrevették a vádlott magatartását, rászóltak, mire a férfi úgy feldühödött, hogy a ház előtt, a kapubejáróban álló kocsi csomagtérajtajába is ököllel beleütött. Az egyből behorpadt; a kár 50 ezer forint. Az autó tulajdonosa kiment az utcára, de mivel a vádlott rátámadt, a család rendőrt hívott. Az ittas férfi erőszakos magatartása riadalmat keltett. Még a rend­őri intézkedéssel is szembeszegült a részeg, trágár szavakkal illette és leköpte a rendőröket.

A jelenleg letartóztatásban lévő, többszörös visszaeső vádlott ellen a Hajdúböszörményi Járási Ügyészség garázdaság, kisebb kárt okozó rongálás, becsületsértés vétsége és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A járási ügyészség a vád­iratban fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá a vádiratban a büntetés konkrét mértékére vonatkozóan is indítványt tett arra az esetre, ha a vádlott a járásbíróság előkészítő ülésén a terhére rótt bűncselekmények elkövetését beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában