Vádemelés

2021.12.21. 08:04

Ittas hajléktalan törhetett be egy hajdú-bihari állatorvosi rendelőbe

A vád szerint benyomta az ablakot, majd gyógyszeres ampullákat lopott.

illusztráció

Forrás: Shutterstock

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség lopás vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki gyógyszeres ampullákat lopott el egy Hajdú-Bihar megyei állatorvosi rendelőből – tájékoztatott a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

 

A vádirat szerint a hajléktalanként élő vádlott 2021. október 7. napjáról 8. napjára virradóan, az éjszakai órákban ittas állapotban megjelent az egyik Hajdú-Bihar megyei település állatorvosi rendelőjénél. A férfi átmászott a kerítésen, a rendelő egyik ablakáról leszakította a szúnyoghálót, majd benyomta az ablakot és bemászott a helyiségbe. A rendelőben felfeszített egy zárt dobozt, és ellopott belőle négy gyógyszeres ampullát, majd távozott a helyszínről. A férfi a gyógyszereket később kidobta egy utcai szemetes kukába.

 

A vádlott 28 ezer forint lopási és 5 ezer forint rongálási kárt okozott, ami nem térült meg. A nyomozást a Hajdúnánási Rendőrkapitányság folytatta le.

 

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a tettét beismerő vádlottal szemben szabálysértési értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. Vádiratában a járási ügyészség végrehajtandó fogházbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabására, továbbá az okozott kár erejéig vagyonelkobzásra tett indítványt. A vádirat mértékes indítványt is tartalmaz arra az esetre, ha a vádlott a járásbíróság előkészítő ülésén a vádirattal egyezően beismeri tettét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában