előkerült egy kés is

2021.12.01. 11:13

Elfajult a veszekedés, börtön várhat a gyanúsított testvérpárra

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt emelt vádat egy testvérpár ellen, akik közös italozást követően konyhakéssel és puszta kézzel bántalmazták családtagjaikat.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A vádlottak – egy nő és egy férfi – testvérek. Mindketten élettársukkal együtt Bagamérban, ugyanabban a családi házban élnek. A szomszédos ingatlan a nő élettársáé, az egyik sértetté, ebben a házban tartózkodtak 2020. augusztus 28-án a vádlottak és közeli rokonaik. Az este folyamán mindannyian alkoholt fogyasztottak, majd a késő esti órákban a nő és az élettársa között anyagi problémák miatt vita támadt. A sértett tovább folytatta az italozást élettársának testvérével, majd szóváltás alakult ki közöttük, kimentek az udvarra, ahol a férfi meglökte a sértettet, aki elesett, majd ezt követően ököllel megütötte az orrát – olvasható az ügyészség közleményében.

A házban lévők meghallották a veszekedést és a nő felindult állapotban a konyhában magához vett egy nagy konyhakést, kiment az udvarra és a neki háttal álló élettársa hátát kétszer megszúrta. Ezt látva a sértett férfi testvére kiment az udvarra, ezért az indulatos nő késsel rátámadt. Az asszony hátrálni kezdett, azonban a hátára esett, ekkor a nő a felsőtestére térdepelt, és a késsel megvágta a sértett homlokát.

A sértett férfi a férfi elkövető bántalmazása következtében nyolc napon túl gyógyuló orrcsonttörtést, illetve zúzódásos és hámhorzsolásos könnyű sérüléseket szenvedett, míg a nő a sértettnek a hátán nyolc napon belül gyógyuló szúrva-metszett sérülést okozott. Tekintettel azonban a sérült testtájékra, az erőbehatás nagyságára és a késsel történt szúrásra, fennállt a reális esélye akár életveszélyes sérülésnek is. A nő a sértett asszonynak a késsel nyolc napon belül gyógyuló, a halántéktáj metszett sérülését okozta, azonban figyelemmel a használt eszköz jellegére, az erőbehatás nagyságára a női vádlott szándéka súlyosabb, nyolc napon túl gyógyuló sérülés okozására irányult.

Az ügyben a nyomozást a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság folytatta le.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség a szabadlábon védekező nő ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete, míg testvére ellen súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken.

A főügyészség mindkét vádlott vonatkozásában börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy a bűncselekmény elkövetéséhez használt kést a törvényszék kobozza el. A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség a vádiratban a büntetés konkrét mértékére vonatkozóan is indítványt tett arra az esetre, ha a vádlottak a törvényszék előkészítő ülésén a terhükre rótt bűncselekmények elkövetését beismerik és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában