Az ügy egy debreceni házibulival kezdődött

2021.12.29. 10:27

Bűnszövetségben kereskedhettek a kábítószerrel

Huszonkilenc embert hallgattak ki a nyomozók.

Forrás: police.hu

Bejelentés érkezett a rendőrségre 2019. július 2-án este arról, hogy egy debreceni ingatlanban hangoskodnak, házibulit tartanak, ezzel zavarva a szomszédokat – írja a police.hu. Az járőrök a helyszínen három személyt igazoltattak. A 26, 27 és 30 éves férfiak feltűnően zavartan viselkedtek, ezért a egyenruhások bementek az ingatlanba, ahol kábítószergyanús növényi származékot, tablettákat és fehér port találtak. A három férfit előállították és velük szemben eljárást indítottak.


A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztályának nyomozói az ügy felgöngyölítése során közel harminc embert azonosítottak, akiket kapcsolatba lehetett hozni különböző kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményekkel.


A rendőrök az ország több pontján tartottak összehangolt akciókat, és a kutatások alkalmával több kilogramm kábítószert, a mérésükhöz és a csomagolásukhoz szükséges kellékeket találtak, továbbá vagyonvisszaszerzés keretében közel egymillió forintot foglaltak le. A nyomozók bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyolc személyt, míg további 21 fogyasztót kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki.


A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a nyomozást lezárta, és a keletkezett iratokat a napokban megküldte az illetékes ügyészségnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában