Hívatlan vendég

2021.12.08. 10:29

Bombariadó zavarta meg a pocsaji eljegyzést

Vádat emelt egy férfi ellen az ügyészség.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járási Ügyészség az ellen a pocsaji férfi ellen, aki bombariadóval zavart meg egy eljegyzést. 

A vádirat szerint október 16-án a férfi és egy ismerőse 18 óra körül munkából érkeztek haza Pocsajba, majd ott több helyen szeszes italt fogyasztottak. Este hazafelé indulva a település rendezvényházához érve hallották, hogy szól a zene. A vádlott és ismerőse szerettek volna bemenni az épületbe, azonban az ott tartózkodó, eljegyzésen résztvevő személyek ezt nem engedték meg, emiatt szóváltás alakult ki közöttük.

Ezen feldühödve az ittas férfi odament a rendezvényház közelében lévő nyilvános telefonfülkéhez, és felhívta a rendőrség segélyhívó központját azzal, hogy az épületben bombát helyezett el, és mindenki meg fog halni.

A bejelentést követően a helyszínre kiérkező rendőrség az eljegyzést félbeszakította, az ott tartózkodó 23 vendégnek el kellett hagyni az épületet, hogy azt átvizsgálhassák. A rendőri intézkedések során rövid időn belül elfogták, majd elszámoltatták a vádlottat, aki beismerte a bejelentés valótlanságát. Az ügyben a nyomozást a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság folytatta le.

A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban az ügyészség indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a vádlottal szemben közérdekű munka büntetést szabjon ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában