Sziréna

2021.12.17. 17:33

Bíróság elé állt egy férfi, aki rendőrt próbálhatott megvesztegetni Hajdú-Biharban

Felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

Forrás: illusztráció / Shutterstock

A tényállás szerint december 14-én, Hajdú-Bihar megyében egy 35 éves férfi úgy közlekedett a 33-as számú főúton, hogy az általa vezetett személygépkocsiban utazó két gyermeket nem rögzítette biztonsági ülésben, közölte a Központi Nyomozó Főügyészség.

 

A közlekedésrendészeti ellenőrzést végrehajtó körzeti megbízott ezt észlelve a szolgálati gépjárművel követte az autót, amely ekkor lehúzódott az úttest szélére, majd megállást követően az autót vezető férfi a feleségével azonos módon, a személygépkocsi jobb első ajtaján szállt ki. A rendőri intézkedés során megállapították, hogy a férfi jogerős közúti járművezetéstől eltiltás hatálya alatt áll, írják a közleményben.

 

Tekintettel arra, hogy a férfi tagadta, hogy a gépkocsit ő vezette, a rendőr bekísérte a helyi körzeti megbízotti irodába a szabálysértés elkövetését bizonyító kamerafelvétel megtekintése céljából.

 

Miután a rendőr közölte a férfival, hogy bűncselekményt követett el, a terhelt ekkor 50 ezer forintot ajánlott fel a vele szemben intézkedő rendőrnek azért, hogy intézkedési kötelezettségét megszegve, tekintsen el a büntetőeljárás megindításától

 – áll a híradásban.

 

A nyomozó ügyészségen gyanúsítottként kihallgatott férfi tagadta a vesztegetés elkövetését, a megalapozott gyanú közlésével szemben panasszal élt, amelyet a Központi Nyomozó Főügyészség elutasított.

 

Az ügyészség az őrizetben lévő elkövetőt gyorsított eljárásban tegnap a Debreceni Törvényszék elé állította. A bíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés bűntettében, ezért 1 év 3 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette, egyidejűleg vele szemben 50 ezer forint vagyonelkobzást is alkalmazott.

 

Az ügyész az ítélet ellen súlyosításért, a terhelt és védője enyhítésért jelentett be fellebbezést. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában