Sziréna

2021.12.23. 15:25

A vád szerint rendőrökre támadt egy nyírségi anya és két gyermeke

Előzetes letartóztatásba került mindhárom.

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt az asszonyt és két gyerekét, akik rendőrökre támadtak egy nyírségi településen. A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség december 23-i közlése szerint négy nappal korábban rendőri erősítésre volt szükség egy intézkedés miatt. Mint írták, december 19-én egy nyírségi család nagyobb mennyiségű alkohol elfogyasztásával járó ünnepséget tartott egyik gyermekük születésnapja alkalmából. Amikor az ital fogyni kezdett, a család tagjai közül többen átmentek a közelben lakó kocsmároshoz, jogtalanul bementek a zárt udvarra, és ott alkoholt követeltek, amit azonban nem kaptak meg.


A kocsmáros értesítette a rendőrséget, akik a hangos zene miatt és a várható újabb jogsértés megelőzése céljából intézkedni kezdtek.


Eközben az ittas állapotban lévő 16 éves fiú és 50 éves anyja visszamentek a kocsmároshoz, és a kaput éppen bezárni készülő feleségét a földre lökték és bántalmazni kezdték. A cselekményt észlelő rendőrök megakadályozták a további bántalmazást és lefogták a fiatalkorút, ám a fiú 19 éves nővére odalépett és – miközben számos jelenlévő indulatosan és ellenségesen kiabált az intézkedés miatt – lábon rúgta az egyik rendőrt.


A rendőrök figyelmének megoszlását kihasználva a fiatalkorú kiszabadult a fogásból, magához vett egy 90 centiméter hosszúságú fejszét, és a rendőröket megöléssel fenyegetve azt kiabálta, hogy takarodjanak onnan.


Eközben az anya egy könnyfakasztó spray-t hozott elő, és annak használatával fenyegette a rendőröket, majd a lánya is bekapcsolódott a fenyegetésbe, míg a fia a fejszét lengette és egy nagytestű kutyát kötött a bejárati ajtó elé, hogy a rendőrök ne tudjanak bemenni. Az egyenruhások megerősítő erőt kértek a helyszínre, akiknek a segítségével helyreállították a rendet, a családtagok az erősítés megérkezéséig folyamatosan fenyegették az eljáró rendőröket és akadályozták az intézkedést.


Csoportosan és felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt rendelt el nyomozást a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség. Gyanúsítottként hallgatták ki mindhárom elkövetőt, majd indítványozták letartóztatásuk elrendelését. A nyomozási bíró egyetértve az ügyészi indítvánnyal, elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában