Videóval

2021.11.18. 08:23

Tartozást akartak behajtani a debreceni villamoson

A debreceni nyomozók őrizetbe vettek három férfit, akik a gyanú szerint fenyegetéssel akartak pénzt szerezni az egyikük ismerősétől.

Fotó: Tari Nóra

Bejelentés érkezett szeptember 21-én a rendőrségre arról, hogy többen megfenyegettek egy férfit az egyik debreceni villamoson – írja közleményében a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság. A sértett három elkövetőről számolt be, akiket látásból ismert. Elmondása szerint a támadói egy régi tartozás miatt akarták elszámoltatni őt, holott soha nem tartozott egyikőjüknek sem. A gyanúsítottak az öklüket rázva igyekeztek érvényt szerezni a követelésüknek, azonban a sértettnél nem volt készpénz, így a végén a mobiltelefonját kellett átadnia.

A rendőrök részletes adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, majd pár nap alatt azonosították a feltételezett elkövetőket.

A Debreceni Rendőrkapitányság bűnügyesei egy 33 éves helyi férfit és két társát, egy 25 éves hajdúsámsoni, valamint egy 22 éves hajdúböszörményi férfit vettek őrizetbe és előterjesztést tettek a letartóztatásukra, amit a Debreceni Járásbíróság elrendelt. A 25 éves gyanúsított otthonában kutatást tartottak és megtalálták, majd lefoglalták a mobiltelefont. Csoportosan elkövetett önbíráskodás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kell felelniük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában