videóval

2021.11.03. 08:00

Még a rendőrök elvárásait is felülmúlta ez a hadházi drograzzia

Hét helyszínen összesen 26 millió forint készpénzt találtak.

Fotó: police.hu

A hajdúhadházi rendőrök 2021 szeptemberében egy összehangolt akció keretein belül tartottak razziát több helyi ingatlanban. Céljuk az volt, hogy a településen új pszichoaktív anyaggal kereskedő személyeket fogjanak el, és minél több, a kereskedésre utaló bizonyítékot találjanak és foglaljanak le – tudatta közleményben a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság.

Fotó: police.hu

Mint írják,

a razzia még a nyomozók elvárásait is felülmúlta.

A helyi rendőrök a Cívis Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival közösen hajtották végre szervezett elfogásokat. Összesen hét helyszínen 26 millió forint készpénzt, valamint közel 150 gramm új pszichoaktív gyanús port és kristályos anyagot foglaltak le. Az egyenruhások a rajtaütéssel több mint 700 adag bódító szer piacra kerülését akadályozták meg.

A nyomozás adatai szerint a szervezetnek egy házaspár volt az irányítója, akik külön embereket alkalmaztak a tiltott szerek előállítására, porciózására, valamint eladására is. A 26 éves R. Richárd, valamint ugyancsak 26 éves felesége, B. Ibolya hét ismerősét és rokonát vette be az családi üzletbe – olvasható a közleményben.

Fotó: police.hu

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság a férjen kívül további öt személyt vett bűnügyi őrizetbe, és előterjesztést tett a letartóztatásuk indítványozására, amit az illetékes járásbíróság elrendelt. Az eljárás jelenlegi szakaszában a feleség, B. Ibolya házi őrizetéről döntött a hatóság. A rendőrök mind a kilenc gyanúsítottal szemben bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak nyomozást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában