Sziréna

2021.11.26. 12:34

Embercsempészés miatt felelhetnek a Pocsajnál elfogott németek

A rendőrök 12 illegális bevándorlót tartóztattak fel.

Fotó: police.hu

A rendőröknek szeptember 12-én olyan információ jutott a tudomására, hogy Létavértes és Pocsaj között két német rendszámú autóba illegális migránsok szálltak be. Az egyenruhások azonnal a két gépkocsi keresésébe kezdtek, és a bejelentésben szereplő helyszíntől pár kilométerre megtalálták, majd megállították azokat – írja a police.hu. A járművekben három német állampolgár utazott, egy 50 éves nő, valamint a két sofőr, egy 40 éves és egy 32 éves férfi. A rendőrök a környező mezőgazdasági területeken összesen 12 illegális bevándorlót tartóztattak fel, közülük tízen indiai, míg ketten pakisztáni állampolgárnak vallották magukat, azonban tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a rendőrök előállították őket és idegenrendészeti eljárást indítottak ellenük.

Fotó: police.hu

A nyomozás adatai szerint a három németnek az lett volna feladata, hogy felvegye az illegális migránsokat Magyarország területén, majd Ausztriába szállítsák őket. Pechühre többen is látták, ahogy a külföldiek beszállnak az autóikba, így pár kilométer megtétele után kiszállították az utasaikat, majd megígérték nekik, hogy hamarosan visszajönnek értük. Mindhármuknak embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kell felelniük.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a jelenleg is letartóztatásban lévő gyanúsítottak ügyében a szüksége eljárási cselekményeket elvégezte, és a keletkezett iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában