Vádemelés

2021.11.09. 10:15

Családi rendezvényen szúrhatta meg élettársát egy hajdúböszörményi nő

Hosszú ideje féltékenyek voltak egymásra.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki ittasan egy konyhakéssel mellkason szúrta az élettársát – írja az ugyeszseg.hu.

A pár 2018 óta él élettársi kapcsolatban Hajdúböszörményben. Hosszabb ideje kölcsönösen féltékenyek egymásra, és anyagi gondjaik miatt is rendszeresek közöttük a veszekedések.

2020. június 6-án a sértett családjában, Hajdúböszörményben keresztelőt tartottak. A rendezvényen jelen volt a nő is, azonban a párja későn, az esti órákban érkezett meg. Az este folyamán mindketten fogyasztottak alkoholt, ezért vita és veszekedés alakult ki közöttük. A vita hevében a nő megpofozta a férfit, majd később egy partvisnyéllel megütötte a hátát úgy, hogy a nyél eltört. Az asszony dühe fokozódott, ezért az asztalról felvett konyhakéssel rátámadt a sértettre, dulakodtak, mindketten a földre estek, majd a nő megszúrta a férfi mellkasát.

Figyelemmel a sérült testtájékra, az elkövetés eszközére és módjára, fennállt a reális lehetősége életveszélyt okozó sérülés kialakulásának. Az ügyben a nyomozást a Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság folytatta le.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség a szabadlábon védekező nő ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A főügyészség a vádiratban felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá mértékes indítványt is előterjesztett arra az esetre, ha az elkövető a törvényszék előkészítő ülésén a terhére rótt bűncselekmény elkövetését a vádiratban foglaltak szerint beismeri, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában