Bejelzett az alkoholszonda

2021.10.18. 13:16

Testvérének adhatta ki magát a rendőrök előtt egy bocskaikerti férfi

A megadott adatok alapján testvérével szemben ittas vezetés miatt szabálysértési eljárást indítottak.

Fotó: illusztráció / Shutterstock

A Debreceni Járási Ügyészség közokirat-hamisítás bűntette és hamis vád vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a rendőri ellenőrzéskor a testvérének adta ki magát – adta hírül honlapján a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

A vád szerint a férfi február 5-én, hajnalban, Bocskaikert területén közlekedett autójával, amikor a rendőrök ellenőrizték. A férfi azt mondta, hogy nincsenek nála az igazolványai és a járőrökkel a testvére adatait közölte. Az elkövető a téves adatok bediktálásával nem csupán a rendőr által kiállított közokiratot hamisította meg. A férfit ugyanis a Hajdúhadházi Rendőrkapitányságon megszondáztatták és kiderült, hogy ittasan vezetett, ezért a megadott adatok alapján testvérével szemben ittas vezetés miatt szabálysértési eljárást indítottak – derült ki a közleményből.

A szabálysértési eljárás során fény derült a bűncselekményre és kiderültek a vádlott személyes adatai is.

A Debreceni Járási Ügyészség a tettét beismerő, visszaeső vádlottal szemben közokirat-hamisítás bűntette és szabálysértésre vonatkozó hamis vád vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban a járási ügyészség arra tett indítványt, hogy a járásbíróság a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában