Rendőrkézen

2021.10.13. 09:38

Elfoghatták a lármás sorozatbetörőt Hosszúpályiban

A 42 éves férfit rövid időn belül azonosították – közölte a rendőrség.

Pár nap leforgása alatt több bejelentés is érkezett a rendőrségre Hosszúpályiban történt szeptemberi betörésekről.

A bűnesetek kísértetiesen hasonlítottak.

A sértettek és a szemtanúk is egy férfiról számoltak be, továbbá a módszer is egy elkövető profilját körvonalazta. Általában legkevésbé sem próbált meg csendesen, észrevétlenül bejutni a kiszemelt portákra. Volt olyan ingatlan, ahol egyszerűen leemelte a kiskaput, máshol pedig letépte a kerítésléceket. Az ott lakók vagy a szomszédjaik ezekre a hangokra rendre felkeltek, így az ismeretlen férfi kénytelen volt üres kézzel elmenekülni a helyszínekről. Összesen nyolc kertes házba próbált meg a nem mindennapi módszerével bejutni, azonban csak három esetben járt sikerrel. Az egyik áldozata egy idős nyugdíjas volt, aki aludt, miközben a férfi a mobiltelefonját és a pénztárcáját ellopta. Főleg ékszereket és készpénzt keresett, de bármit vitt, amit később értékesíteni tudott – adta hírül honlapján a rendőrség.

Fotók: police.hu

A rendőrök a beszerzett információk alapján hamar beazonosították az elkövetőt, akit szeptember 28-án előállítottak a rendőrőrsre, majd gyanúsítottként kihallgattak. A 42 éves férfi részletes beismerő vallomást tett.

A Hosszúpályi Rendőrőrs kétrendbeli lopás bűntett, egyrendbeli kifosztás bűntett, valamint ötrendbeli lopás vétség kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást vele szemben. A nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában