időben jött a segítség

2021.10.26. 10:40

Defibrillátorral mentettek életet egy debreceni tornateremben

Egy gimnázium tornatermében kosarazott barátaival hétfőn az az 50 év körüli férfi, aki minden előzetes panasz nélkül esett össze hirtelen a pályán.

Egy benzinkút melletti parkolóban landolt egy mentőhelikopter szerda délután Nyíregyházán, a baleset helyszínének közelében.A légi mentésre azért volt szükség, mert egy 1 év körüli kisgyermek eddig tisztázatlan körülmények között áramütést szenvedett. A gyermeket súlyos állapotban szállították kórházba. 20190710 Nyíregyháza Fotó: Pusztai Sándor PS Kelet Magyarország

Fotó: Illusztráció / MW-archív

A szemtanuk azonnal hívták a mentőket, majd mentésirányító bajtársnő instrukciói alapján megvizsgálták a beteget, aki már nem lélegzett – adta hírül " target="_blank" rel="noopener noreferrer">közösségi oldalán az Országos Mentőszolgálat. A sporttársak egy pillanatig sem tétlenkedtek, amíg egyikük az iskola nyilvános defibrillátoráért szaladt, a többiek követték a telefonon kapott utasításokat és megkezdték az újraélesztést.

A pillanatokon belül érkező készülék életmentőnek bizonyult, több sokkot is sikerült vele leadni, mielőtt a perceken belül kiérkező mentők átvették, majd emelt szinten folytatták az ellátást. Az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak és a defibrillátor használatának köszönhetően, az életmentés rövid időn belül sikerre vezetett és a férfit végül stabil állapotban szállíthatták kórházba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában