videóval

2021.10.07. 08:31

Debreceni ingatlanokba törhetett be a hajdúhadházi férfi, tizenöt eset miatt gyanúsítják

A gyanú szerint a 25 éves férfi két hét leforgása alatt 13 helyre tört be Debrecenben. A nyomozók őrizetbe vették.

Fotós: Shutterstock

Fotós: Shutterstock

A rendőrségre 2021. szeptember 30-án érkezett bejelentés egy debreceni lakásbetörésről. Több mint 1 millió forint értékű arany ékszer, valamint egy mobiltelefon tűnt el.

A nyomozók alapos munkát végeztek a nagyerdei ingatlanban, többek közt számos nyomot rögzítettek, továbbá részletes tanúkutatást és adatgyűjtést hajtottak végre – olvasható a police.hu-n.

Ezeknek köszöntően hamar a látókörükbe került egy hajdúhadházi lakos, akit kapcsolatba lehetett hozni a bűncselekmény elkövetésével.

B. Gusztávot 2021. október 4-én reggel állították elő a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítotti kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amit a Debreceni Járásbíróság október 6-án elrendelt.

Részletes beismerő vallomást tett, és mint kiderült, az elmúlt két hétben összesen 13 Debrecenben, és két Hajdúhadházon történt betörés, besurranás köthető nevéhez. Módszere az volt, hogy céltalanul bolyongott a városban, és ahogy észrevett egy kínálkozó lehetőséget, azonnal munkához látott. A 25 éves férfi nem válogatott, lakásokba, építkezésekre, garázsokba, zöldséges bódékba, de több gyorsbüfébe is besurrant. Volt, ahonnan üres kézzel távozott, de főleg aranyat, készpénzt és kerékpárokat keresett – olvasható a rendőrség közleményében.

A minden részletre kiterjedő nyomozás során a rendőrök három orgazdát is azonosítottak. Az otthonukban tartott kutatás során több olyan tárgyat foglaltak le, amiket a gyanú szerint B. Gusztávtól vásároltak. A három hajdúhadházi férfi tudta, hogy ismerősük betörésekből, lopásokból szerezte az értéktárgyakat, mégis megvásárolták azokat.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 15 rendbeli lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat nyomozást a 25 éves férfival szemben, három társának pedig pénzmosás vétség miatt kell felelnie.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában