Vádemelés

2021.10.11. 10:39

Börtönbe kerülhet a debreceni rongáló

A férfit azzal gyanúsítják, hogy egy fodrászat kirakatának, valamint a debreceni vasútállomás egy bejáratának üvegét is betörte.

Forrás: police.hu

A Debreceni Járási Ügyészség rongálás és garázdaság miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki idén májusban ittasan több üveget is betört Debrecen belvárosában. A vádlott május 27-én, éjfélkor ittasan egy üvegpohárral betörte egy fodrászat kirakatának üvegét Debrecen belvárosában. A kirakat egy helyen betört, az üvegtábla pedig szétrepedt. A vádlott ezzel 150 ezer forint kárt okozott, ami nem térült meg – írja az ugyeszseg.hu.

A férfi néhány órával később a debreceni vasútállomás egy bejárati ajtajának üvegét is betörte. Ittas állapotában kiabált és ököllel megütötte a bejárati ajtó egyik üvegét, amely kitört, és ezzel a vasúti társaságnak 65 ezer forint kára keletkezett, amely nem térült meg. A sértettek kérték a káruk megtérítését.

A vádlott mindkét kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy az azt észlelőkben megbotránkozást és riadalmat keltsen.

A Debreceni Járási Ügyészség a többszörös visszaeső vádlottal szemben két rendbeli garázdaság és két rendbeli kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a járásbíróság a vádlottat börtönbüntetésre és mellékbüntetésként közügyektől eltiltásra ítélje, valamint a sértettek által előterjesztett polgári jogi igényt érdemben bírálja el. Vádiratában a járási ügyészség a büntetés konkrét mértékére is indítványt tett arra az esetre, ha a vádlott a járásbíróság előkészítő ülésén beismeri tettét, és lemond a tárgyaláshoz fűződő jogáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában