idő előtt lefújták

2021.10.04. 10:41

Az a bizonyos nulladik félidő, avagy a Loki–Fehérvár szurkolói balhé közelebbről

A sport egyik legjelentősebb szegmensét a szurkolók alkotják, megszólaltak a szombati balhéval kapcsolatban.

Fotó: Facebook / Debrecenben Hallottam

Az egyik, hogy ők a fizető vendégek, ehhez pedig már szorosan kapcsolódik is a következő tény, legtöbbjük szívét, lelkét, sőt, sokójuk vérét is adná kedvenceiért.

Ha úgy alakul, levetetik a mezt a játékosokkal, vagy épp kommentelnek negatív dolgokat interneten, de amikor kell, ott vannak a csapat mellett, teljes vállszélességgel harcolnak szeretett klubjukért.

Nem volt ez másként szombaton a DVSC–Fehérvár NB I.-es labdarúgó meccs előtt sem.

Volt mire figyelni

A rangadót megelőzően egy órával érkezett a hír a különböző közösségi felületekre, de a rendőrséghez is, hogy több mint százan verekednek, gyújtogatnak, randalíroznak a Kartács és Doberdó utca kereszteződésében. Rég hallhatott ilyesmiről a nagyérdemű: a 90-es évek végén, a 2000-es évek elején volt szó számtalanszor Újpest–Fradi, Debrecen–Nyíregyháza, Nyíregyháza–Diósgyőr, Debrecen–Békéscsaba szurkolói balhékról, de vajon hova tűntek ezek? Nem mintha hiányoznának a közéletből, de furcsán alább hagytak.

„A régiek, akik ezekben főbb szerepeket vállaltak, mára családosok, felnőttek, kiélték magukat, már nem vonzza őket az ilyesfajta szereplésvágy”

– mondta el a Napló kérdésére egy nevét elmondani nem akaró drukker, aki hozzátette, hogy ma a fiatalok a labdarúgásnak, és a szurkolásnak nem ezt a végét fogják meg, ami szerinte sem feltétlenül baj. Sokfelé nulladik félidőnek nevezték a szombati bajnoki előtti utcai randalírozást, amely azért fontos, mert jól tudjuk, a sport világában nincs olyan, hogy nincs végeredmény.

Többfelé arról szóltak a hírek, hogy a bunyó vége az lett, hogy menekülőre fogták a debreceni szurkolók, akik mellé diósgyőriek is odaálltak.

– A diósgyőriekről én nem tudok, meg nem is szeretnék nyilatkozni, amúgy is csak magunkkal szoktunk foglalkozni, de a menekülésről annyit, hogy előkerültek vendég oldalon különböző szúró- és vágófegyverek, amire nem voltunk, nem lehettünk felkészülve, meglepődtünk, csalódtunk, meghalni viszont nem szerettünk volna – mondta a több mint harminc éve Loki-szurkoló férfi.

A nulladik félidőt tehát lefújták idő előtt – ahogy információink szerint jó pár cívisvárosi fanatikust is a fehérváriak –, odaértek a rendőrök, a vége pedig a szokásos. Előállítások, térfigyelők alapján további kutatások, eljárás.

PI

Kapcsolódó cikkek:

https://haon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/uzengetes-es-fenyegetes-elozte-meg-a-szurkoloi-balhet-megszolaltak-a-debreceni-ultrak-5704634/

https://haon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/rendbontas-a-kartacs-utcan-5702528/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában