bűnmegelőzés

2021.09.20. 13:16

„Vigyázat, csalók” – Színházi előadások a megyei idősek védelmében

Az idősebb generáció áldozattá válásának megelőzése volt a cél több hajdú-bihari településen. A színházi előadások élményszerűen, humoros, de nagyon is komoly formában hívták fel a szépkorúak figyelmét az őket érintő veszélyes helyzetekre.

Fotó: police.hu

A Zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház társulata kilenc jelenetből álló darabbal mutatta be az idősebb korosztályra leselkedő veszélyeket több hajdú-bihari településen szeptember 14. és 17. között. A police.hu-n megjelent közlemény szerint a Hajdúnánáson, Balmazújvárosban, Hajdúszoboszlón, Püspökladányban, Berettyóújfaluban, Debrecenben, Hajdúhadházon és Hajdúböszörményben tartott előadásokon a színdarabban szereplő, meglehetősen jóhiszemű nyugdíjas házaspár és az őket állandóan „átverő” színművész kilenc abszurd jelenet formájában mutatott be olyan élethelyzeteket és módszereket, amelyeket a trükkös csalók alkalmaznak az idősebb korosztály megtévesztése céljából.

Fotó: police.hu

Dr. Juhász Zoltán r. alezredes, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője az előadás felvezetőjében elmondta, hogy a rendőrség folyamatosan keresi azokat a lehetőségeket, amelyekkel az érintett korosztály tagjainak figyelmét a leghatékonyabban lehet felhívni az ilyen veszélyhelyzetekre és ezek megelőzésének lehetőségeire.

Fotó: police.hu

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával létrejött program célja egyrészt az volt, hogy a résztvevők kívülről lássák a korosztályukat egyre gyakrabban érintő bűnelkövetői módszereket, és rádöbbenjenek, hogy a csalók sok esetben áldozataik hiszékenységét használják ki, másrészt, hogy a szerevezők tudatosítsák a célközönségben, hogy kis odafigyeléssel és óvatossággal ezek a bűnalkalmak megelőzhetők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában