Egyelőre nem jogerős

2021.09.28. 11:45

Postán adhatott fel droggal átitatott levelet egy debreceni férfi

A férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését a Debreceni Járásbíróság előtt.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Debreceni Járásbíróság szeptember 28-án, előkészítő ülésen hirdetett ítéletet annak a vádlottnak az ügyében, aki új pszichoaktív anyaggal átitatott füzetlapot akart a büntetésvégrehajtási-intézetben tartózkodó rokonának eljuttatni.

A Debreceni Törvényszék sajtóközleményéből kiderült, az ügyész az előkészítő ülésen 80 napos elzárást indítványozott, ha a vádlott beismerő nyilatkozatot tesz, valamint lemond a tárgyaláshoz való jogáról. A férfi a vádirattal egyezően elismerte a bűncselekmény elkövetését, tárgyaláshoz való jogáról pedig lemondott, amit a bíróság végzésével elfogadott.

Az elsőfokú bíróság a büntetett előéletű vádlottat csekély mennyiségű új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett kísérletében mondta ki bűnösnek, ezért őt 75 nap elzárásra ítélte.

A bíróság tényállása szerint a vádlott 2020. augusztus 4-én az egyik debreceni postán feladott egy levelet rokonának a Márianosztra Fegyház és Börtönbe, ahol a férfi a szabadságvesztés büntetését töltötte. A vádlott a borítékba egy kézírással ellátott füzetlapot tett, ami át volt itatva a csekély mennyiség felső határát el nem érő mennyiségű új pszichoaktív anyaggal. A feladott küldemény 2020. augusztus 10-én meg is érkezett a büntetés-végrehajtási intézetbe, azonban a levél átvizsgálása során az őrök megtalálták a droggal átitatott lapot, ezért azt nem kézbesítették a címzettnek.

A Debreceni Járásbíróság ítélete nem emelkedett jogerőre, mind az ügyész, mind a vádlott és védője három munkanap gondolkodási időt tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat bejelentésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában