Sziréna

2021.09.15. 10:40

Ittasan, jogsi nélkül vezetett egy fiatal férfi az István úton

A debreceni rendőrök szabálysértési őrizetbe vették a 26 éves sofőrt.

Fotó: police.hu

A körzeti megbízottak Debrecenben, az István úton láttak el szolgálatot szeptember 13-án 12 óra körül, amikor megállítottak egy személyautót. Az egyenruhások a 26 éves helyi lakossal szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív értéket jelzett. Az ellenőrzés során kiderült az is, hogy a férfinek soha nem volt jogosítványa. A rendőrök a jármű vezetőjét előállították, majd engedély nélküli vezetés szabálysértés miatt őrizetbe vették – adta hírül a police.hu.

Vele szemben a Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét:

  • Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést.
  • Szeszesital-fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek és a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek.
  • Soha ne üljön ittasan a volán mögé, valamint olyan járműbe sem, amelyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban vezessen!
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában