készenlétben

2021.08.11. 16:11

Tűzoltók felügyelték a debreceni oroszlánok első randevúját

Végül simán ment minden, szerencsére nem kellett beavatkozniuk.

Fotó: Facebook / BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Ahogy arról portálunk is beszámolt, az Oroszlánok Világnapja alkalmából kedden párt kapott Kamal, a debreceni állatkert hím ázsiai oroszlánja. Az állatok első randevúján tűzoltók is részt vettek, hogy pontosan miért, azt a katasztrófavédelem írta le szerdán részletes Facebook-posztban.

A bejegyzésben azt írják, Kamal és Hima egymástól ráccsal elválasztva már egy hónapja ismerkedtek, de a nagy találkozásra csak most került sor. Mivel az oroszlánok első reakcióját nem lehet előre kiszámítani, ezért félő volt, hogy verekedésbe torkollik az ismerkedés.

Azért, hogy az állatokat biztonságosan szét tudják választani, az állatkert gondozói megkérték a tűzoltókat, hogy álljanak készenlétben az oroszlán kifutója mellett egy-egy vízsugárral.

A gondozók és a tűzoltók is izgatottan várták a reakciókat. Kamal tekintélyt parancsoló léptekkel odasétált Himához, aki azonnal lehasalt és behódolt a hím oroszlánnak. Ezek után világossá vált, hogy a tűzoltók beavatkozására nem lesz szükség, zárul a poszt, melyhez néhány fotót is csatoltak a műveletről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában