összefoglaló

2021.08.09. 08:43

Megdőlt fákhoz, leszakadt ágakhoz riasztották vasárnap a megyei tűzoltókat

De egy debreceni balesetnél is segíteniük kellett. Ügyeleti hírek.

Fotó: illusztráció / Shutterstock

Vasárnap reggel egy nyárfához riasztották az egyeki önkormányzati tűzoltókat Tiszacsegén, a Tiszavirág utca végébe. A korábbi viharban meggyengültek az ágai, lehasadtak, egy vezeték tartotta a levegőben azokat. A tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be, tudatta ügyeleti összefoglalójában a megyei katasztrófavédelem.

Hajdúböszörményben, a Báthory Gábor körúton meglazult egy diófa oldalága, mely a gyalogosforgalmat veszélyeztette. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók kihúzós létrán keresztül vágták le az ágat.

Egy autó és egy turistabusz ütközött össze vasárnap délután Debrecenben, a Böszörményi úton. A busz utánfutója leszakadt. A debreceni hivatásos tűzoltók a járműveket vizsgálták át.

Biharkeresztes és Bedő között egy nagyméretű fa az út felé dőlt, a közúti forgalmat veszélyeztette. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították le azt.

Öt hektáron égett a száraz avar és gaz Püspökladány és Nádudvar között. A püspökladányi, a hajdúszoboszlói és a karcagi hivatásos tűzoltók négy vízsugárral és kéziszerszámokkal határolták körbe a lángokat és oltották el a tüzet.

Rendőrség: hét elfogás

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök az elmúlt 24 órában egy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amely könnyű sérüléssel végződött, olvasható a police.hu-n.

A szolgálatot ellátó állomány hét személyt fogott el, akik közül öt főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, míg két külföldit az ország területén való jogellenes tartózkodás miatt.

A rendőrök 14 személyt állítottak elő, közülük 12 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés hét esetben történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában