Hírösszefoglaló

2021.08.03. 08:58

Vihar: több mint négyszáz bejelentés érkezett a megyei katasztrófavédelemhez

Még hétfőn is a vasárnapi vihar okozta károk felszámolásán dolgoztak a megye tűzoltói.

Fotó: Napló-archív

A vasárnapi vihart követően a hajdú-bihari tűzoltók még hétfőn is a kárfelszámoláson dolgoztak. Nagyrészt a hajdúnánási, a hajdúböszörményi és a nyíradonyi hivatásos egységek vonultak. Az orkán erejű szél több vezetékben és háztetőben is kárt tett. A megyében 80 riasztás volt hétfőn, így összesen 419-re emelkedett a vihar miatti bejelentések száma. Személyi sérülés hétfőn már nem történt – közölte a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

Az elmúlt 24 óra számokban

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök az elmúlt 24 órában 2 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek könnyű sérüléssel végződtek – tette közzé a police.hu.

A szolgálatot ellátó állomány 9 személyt fogott el, akik közül 5 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 3 személyt a velük szemben érvényben lévő körözés alapján, míg 1 külföldit pedig az ország területén való jogellenes tartózkodás miatt.

A rendőrök 22 személyt állítottak elő, közülük 15 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 6 esetben történt.

Fotó: police.hu

Hamis igazolvánnyal a határon

Egy autóbusz utasaként jelentkezett kilépésre az ártándi határátkelőhelyen egy román állampolgár augusztus 3-án 1 óra körül. Az ellenőrzés során a férfi egy hamis személyazonosító igazolványt adott át a biharkeresztesi rendőröknek, ezért őt közokirat-hamisítás bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt előállították, majd átadták a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság munkatársainak – tudtuk meg a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közleményéből.

Fotó: police.hu

Három tonna miatt bírságoltak

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Hajdúnánási Autópálya Alosztály járőrei Polgár térségében egy román honosságú gépkocsi vezetőjével szemben intézkedtek augusztus 1-jén 12 óra körül. A rendőrök a mérlegelés során megállapították, hogy a járműszerelvény tömege 3160 kilogrammal meghaladta a megengedett legnagyobb össztömeget – írja honlapján a rendőrség.

Az egyenruhások a férfinek 500 ezer forint közigazgatási bírságot szabtak ki, majd a jogsértés megszüntetéséig, illetve a bírság megfizetéséig visszatartották.

Borítókép: Tiszacsegén is tombolt az orkán erejű szél, jelentős a viharkár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában