Hírösszefoglaló

2021.07.15. 09:51

Két kismacska örökre megtanulta, hogy nem szabad a kandalló alá mászni

Tűzesetekhez, faágakhoz és állatmentés miatt vonultak a tűzoltók szerdán.

Fotó: illusztráció / Shutterstock

Tűz keletkezett szerda reggel Hajdúhadházon, a Nap utcában, ahol 1500 négyzetméteren égett a száraz gaz. A hajdúböszörményi és debreceni hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Lehasadt egy húsz méteres fa egyik ága, amely rázuhant három személyautóra Debrecenben, a Borbíró téren. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel távolították el az ágat.

A gyalogos forgalmat veszélyeztette egy ág, amely lehasadt tegnap Berettyóújfaluban, a Honvéd utcában. A városi hivatásos tűzoltók dugólétrán át avatkoztak be motoros láncfűrésszel.

Lehasadt egy tizenöt méteres fa egyik ága Berettyóújfaluban, a Krúdy Gyula utcában, amit a tűzoltók motoros láncfűrésszel távolítottak el.

Tűz keletkezett egy lábon álló búzatáblában Debrecen közelében, a 35-ös számú főút mellett szerda délután. A tűz gyorsan terjedt, három hektáron égett a búza. A debreceni hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók Nagykereki külterületére vonultak, ott is lábon álló búzát pusztított a tűz. Öt hektáron égett a terület, melyet végül a tűzoltók kéziszerszámokkal, avaroltóval és két vízsugárral oltottak el.

Kútba esett egy kutya tegnap délután Balmazújvároson, egy Batthyány utcai családi ház udvarán. A helyi önkormányzati tűzoltók mentőkötél segítségével szabadították ki az állatot.

Beszorult két kismacska egy kandalló alá tegnap este Debrecenben, a Félegyházi Tamás utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók megbontották a kandallót, nyílást készítettek a kandalló tűzterében, így a macskák ki tudtak bújni – számolt be honlapján a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Az elmúlt 24 óra számokban

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök az elmúlt 24 órában 2 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek könnyű sérüléssel végződtek.

A szolgálatot ellátó állomány 29 személyt fogott el, akik közül 5 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 24 külföldit pedig az ország területén való jogellenes tartózkodás miatt.

A rendőrök 8 személyt állítottak elő, közülük 4 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 8 esetben történt – olvasható a police.hu oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában