Hírösszefoglaló

2021.07.14. 10:29

Határrendészek kapcsolták le egy járműszerelvény vezetőjét

A tűzoltóknak a vihartépte fák adtak feladatot kedden.

Fotó: police.hu

Lehasadt egy tizenkét méter magas juharfa ága kedd reggel Berettyóújfaluban, az Orbán Balázs téren. A helyszínre a helyi hivatásos tűzoltók vonultak, akik dugólétrán át levágták az ágat.

Fotó: Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Kétezer négyzetméteren égett a száraz avar Hajdúhadházon, a Gárdonyi Géza utcában. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók puttonyfecskendővel és két vízsugárral avatkoztak be.

Lehasadt egy négyméteres nyárfa egyik ága Hajdúböszörményben, a Szoboszlói utcában. A helyi hivatásos tűzoltók kézi fűrésszel és kézi erővel távolították el a faágat.

Kettéhasadt és épületet veszélyeztetett egy magas akácfa törzse Berettyóújfaluban, a Kerekes Gyula utcában. A városi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel és kéziszerszámokkal kivágták fát – írja honlapján a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Hamis forgalmival a határon

Kilépésre jelentkezett az ártándi határátkelőhelyen egy ukrán állampolgár az általa vezetett járműszerelvénnyel július 13-án 4 óra 20 perckor. A biharkeresztesi rendőrök ellenőrizték a jármű és a sofőr adatait, amely során megállapították, hogy a vontatmány forgalmi engedélye hamis. Az 54 éves férfit egyedi azonosító jellel való visszaélés és közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének gyanúja miatt előállították, majd átadták a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság munkatársainak – adta hírül a police.hu.

Az elmúlt 24 óra számokban

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában nem jutott a rendőrség tudomására személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset – számolt be honlapján a rendőrség.

A szolgálatot ellátó állomány 9 személyt fogott el, akik közül 5 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 3 személyt a velük szemben érvényben lévő körözés alapján, 1 külföldit pedig az ország területén való jogellenes tartózkodás miatt.

A rendőrök 9 személyt állítottak elő, közülük 4 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 7 esetben történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában