Nem árt az óvatosság!

2021.07.16. 11:29

Gyanús alak a pallagi erdőben

A debreceniekből erős indulatokat váltott ki egy Facebook-bejegyzés.

20190616 - Nagy Csilla VII. Nyílt Hegyifutó Maraton Bajnokság Török út Trail Futófesztivál - Felsőtárkány - fotó: Berán Dániel, BD - Heves Megyei Hírlap

Fotó: illusztráció / MW-archív

Néhány nappal ezelőtt a Debrecenben Hallottam Facebook-csoportban jelent meg egy írás, mely erős indulatokat váltott ki több, a bejegyzéshez hozzászóló kommentelőből. A posztoló tudatta, a Pallag melletti erdőben többször felfigyelt egy furán, gyanúsan viselkedő alakra kutyasétáltatás közben, ezért óvatosságra intette az arra futókat, főként a nőket.

A bejegyzésben arra is kitért, hogy egy májusi reggelen az erdő ösvényén járkált a férfi – nagy kabátban, kapucnival a fején, sötét öltözetben. Másodjára egy épület mögött látta ugyanezt az embert „rejtőzködni” a vízmű területénél, amikor „mozdulatlanul” guggolt. Július 2-án pedig az erdő mélyén látta a férfit, a középső főúton, egy nehezen belátható részen. Elmondása szerint a zavartan viselkedő alak ki-be ugrált a bokorból, ágakat tartott maga elé. A posztoló nem akart feltételezésekbe bocsátkozni vagy vádaskodni, de megjegyezte, azon a részen rengetegen futnak, így a biztonság kedvéért legyen mindenki körültekintő.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya az esettel kapcsolatban közölte: július 3-án érkezett hozzájuk bejelentés, miszerint előző nap reggelén egy zavartan viselkedő férfit láttak a Pallag melletti erdőben. A rendőrség közölte, hogy a jelzésre tekintettel a Debreceni Rend­őrkapitányság körzeti megbízottjai visszatérően ellenőrzik az említett területet.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság kéri az állampolgárokat, hogy amennyiben jogsértést tapasztalnak, vagy akár gyanúsan viselkedő személlyel találkoznak, minél hamarabb tegyenek bejelentést a 112-es központi segélyhívóra, ezzel is segítve a rendőrség munkáját.

Fogarasi Renáta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában