ügyészségen az akta

2021.07.02. 10:30

A gyanú szerint egy 91 éves férfit fosztott ki – egy órán belül rendőrkézre került

A police.hu tájékoztatása szerint az 56 éves férfi hazakísérte idős áldozatát, közben pedig kilopta a zsebéből a pénztárcáját.

Fotó: police.hu

A rendőrségre 2021. április 27-én érkezett bejelentés arról, hogy egy 91 éves férfitól ellopták a pénztárcáját Berekböszörményben. Az egyenruhások azonnal a helyszínre mentek és meghallgatták a sértettet, aki elmondta, hogy épp a takarékszövetkezetből lépett ki, amikor karon fogta egy férfi és felajánlotta neki, hogy hazakíséri. Az ismeretlen még a válaszát se várta meg, már el is indult vele az utcán. Mint később kiderült, menet közben a kabátzsebéből elemelte pénztárcáját, a benne lévő 120 ezer forintjával. Miután végzett az elkövető, mintha mi sem történt volna, faképnél hagyta az idős áldozatát.

A biharkeresztesi rendőrök a kapott személyleírás alapján egy órán belül azonosították és elfogták a helyi lakost, aki gyanúsítotti kihallgatásán beismerő vallomást tett. Az 56 éves férfi otthonában kutatást tartottak a nyomozók és az eltulajdonított pénzből közel 100 ezer forintot lefoglaltak, később pedig visszaadták a sértettnek. A minden részletre kiterjedő nyomozás során a rendőrök látókörébe került egy 44 éves férfi is. A gyanú szerint a nagymarosi lakos ügyfélként tartózkodott a takarékszövetkezetben, amikor észrevette, hogy a sértett sok pénzt vesz fel. Ezt konstatálva sietve távozott az épületből, majd egy közeli boltnál meglátta egyik ismerősét, akit gyorsan tájékoztatott is a látottakról. Az 56 éves férfit nem kellett sokat győzködni, ahogy meglátta a sértettet, máris odalépett hozzá és karon fogta.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Biharkeresztesi Rendőrőrsének munkatársai kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak nyomozást mindkét férfival szemben. A berekböszörményi gyanúsítottat kihallgatását követően őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. Ötletadója nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését, az eljárás jelenlegi szakaszában ő szabadlábon védekezhet.

A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték az ügyben és a keletkezett iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában