Veszélyeztette a közlekedést

2021.06.23. 09:50

Vádat emeltek a vasúti csapórudat letörő férfi ellen

A román sofőr Földes felől haladt Báránd felé, amikor az eset történt.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Debreceni Járási Ügyészség közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat az ellen a román férfi ellen, aki autójával úgy hajtott át egy vasúti átjárón, hogy az azt biztosító csapórudat letörte.

Az ügyészség közleménye szerint március 22-én a román állampolgárságú vádlott a munkáltatója tulajdonában lévő járművével Földes felől Báránd felé. A férfi a vasúti átjáróhoz érve nem vette észre, hogy a fénysorompó már hosszabb ideje pirosan villog, és az egyik csapórúd mozog. Áthajtott a kereszteződésen, de a vontató jobb oldali részével nekiütközött a csapórúdnak, ami letört. A vádlott mindezt észlelte, azonban nem állt meg, elhajtott a helyszínről, és nem értesítette a hatóságokat.

Személyi sérülés nem történt, de a férfi a letört csapórúd veszélyeztette a biztonságos vasúti közlekedést, mivel az átjáró részben biztosítatlan maradt.

Az ügyben a Püspökladányi Rendőrkapitányság folytatott nyomozást. A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen a Püspökladányi Járásbíróságon emelt vádat. A vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki, és őt kategóriára korlátozva tiltsa el a közúti járművek vezetésétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában