Csalás miatt nyomoztak

2021.06.08. 10:44

Őrizetlenül hagyott táskát loptak egy hajdúszoboszlói boltból

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság átadta az iratokat az ügyészségnek.

Fotós: Shutterstock

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság csalás miatt folytatott eljárást egy orosházi lakossal szemben – olvasható a police.hu-n. A nyomozás szerint a gyanúsított 2020. november 27-én egy hajdúszoboszlói ruházati boltban egy őrizetlenül hagyott táskára lett figyelmes, amit magához vett. Távozáskor az eladónak azt mondta, hogy azt a tulajdonosa után viszi, de miután elhagyta az üzletet, kivett a benne lévő pénztárcából több mint 2 millió forint értékű külföldi valutát, a táskát pedig eldobta.

A táska tulajdonosának bejelentését követően a Hajdúszoboszlói és a Püspökladányi Rendőrkapitányság munkatársai adatgyűjtést végeztek, amely után azonosították a feltételezett elkövetőt. A rendőrök a 37 éves férfit 2020. december 15-én elfogták, majd előállították és gyanúsítottként kihallgatták. Beismerő vallomást tett. A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság az iratokat megküldte az illetékes ügyészségnek.

A biztonságos vásárlás és az áldozattá válás elkerülése érdekében, kérjük, hogy fogadják meg a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsait:

– Vásárláskor csak szükséges összegű készpénzt vigyen magával és soha ne tévessze szem elől táskáját, pénztárcáját!

– Vásárlás ideje alatt ne tegye a pénztárcáját vagy a táskáját a kosárba! A megvásárolt termékek gépkocsiba való pakolása idejére se tegye ezeket a gépkocsi üléseire, vagy járműve tetejére!

– Amikor visszatolja a bevásárlókocsit – bármilyen rövid időre is távolodik el autójától – mindig zárja be, és tartsa felhúzva az ablakokat!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában