Az ügyészségre került

2021.06.07. 12:11

Lezárták a nyomozást a rendőrök az embercsempészek ügyében

A két férfi hét személyt próbált átsegíteni Ártándnál.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya embercsempészés bűntett kísérlete miatt folytatott eljárást két férfival szemben. A nyomozás alapján a két iraki származású, svéd állampolgárságú férfi 2020. szeptember 12-én Ártándnál pár percnyi eltéréssel, személygépkocsikkal léptek be az országba. Ezt megelőzően megállapodtak abban, hogy segítséget nyújtanak a rokoni körhöz tartozó ismerősöknek a magyar államhatár illegális átlépéséhez, majd a négy felnőttet és három gyermeket továbbszállítják Svédországba – tudatta a rendőrség.

Miközben egyikük Bojt település határában próbálta felvenni a hét bevándorlót, társa ez idő alatt autójával Biharkeresztesen várakozott. A határsértők azonban nem tudtak beszállni a járművekbe, mert a rendőrök intézkedés alá vonták őket és a két sofőrt. A járművezetőket a kihallgatásukat követően őrizetbe vették, majd a Debreceni Járásbíróság elrendelte letartóztatásukat.

A rendőrök az iratokat vádemelésre vonatkozó előterjesztéssel küldték meg a Berettyóújfalui Járási Ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában