Öt nő is feljelentette

2021.06.02. 13:37

Börtönre ítélték a szatírt, aki mutogatta magát a villamoson

Előfordult, hogy követni kezdett egy nőt a belvárosban és obszcén megjegyzéseket tett, miközben elkezdte kigombolni a nadrágját.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Debreceni Törvényszék mint másodfokú bíróság a június 1-jén tartott nyilvános ülésén helybenhagyta annak a férfinak az elsőfokú ítéletét, akit többrendbeli szeméremsértés vétsége miatt ítélt el a Debreceni Járásbíróság.

A törvényszék közleménye szerint az elsőfokú bíróság még február 8-án tartott tárgyaláson hozott ítéletében a vádlottat, aki magát szeméremsértő módon mutogatta Debrecen utcáin, bűnösnek mondta ki, ezért őt 2 év börtönbüntetésre ítélte és 2 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A döntés akkor nem emelkedett jogerőre, mert a vádlott fellebbezést jelentett be.

A bíróság szerint az akkor 23 éves férfi 2019. szeptember 8-án Debrecenben, a Csapó utca és Liszt Ferenc utca kereszteződésében tartózkodott, ahol elsétált a közelében egy nő. A vádlott a sértett után ment, hangosan obszcén, szeméremsértő kijelentést tett, majd ennek nyomatékot adva a férfi a ruházatán keresztül megfogta a nemi szervét és elkezdte kigombolni a nadrágját.

A vádlott cselekedetét azért hagyta abba, mert rászólt egy férfi, aki éppen arra sétált.

Ugyanezen a napon este a Csapó utcán szemelt ki magának egy nőt a vádlott. A sértett észlelte a férfi szexuális töltetű cselekményét, ekkor megijedt, és a helyszínről elfutott. A férfi legközelebb 2020. január 1-jén este a 2-es villamoson utazott, amikor a járműre felszálló nő közelében lévő ülések egyikére leült, majd a nadrágján keresztül megfogta a nemi szervét. A nő átült egy másik ülésre, azonban a vádlott követte, és továbbra is szeméremsértő módon viselkedett. A férfi végül a villamoson nemi vágyának kielégítése céljából a sértett előtt magát mutogatta és önkielégítést végzett.

Pár nappal később a vádlott egy az utcán sétáló nőt szemelt ki magának, aki előtt a nadrágját lehúzta, és a nemi szervét mutogatta. A sértett gyorsan a gépkocsijához szaladt, majd elhajtott a helyszínről. A vádlott ezt követően az ötödik sértettet 2020 márciusában ismét a kettes villamoson szemelte ki magának. A módszer ugyanaz volt, meglátta a járműre felszálló lányt, leült a közelében lévő ülések egyikére, majd mutogatni kezdte magát és önkielégítést végzett.

Mind az öt nő, akiknek a vádlott az emberi méltóságát megsértett, a rendőrségen szeméremsértés miatt joghatályos magánindítványt terjesztett elő.

A férfi a nyomozás során tagadta a terhére rótt bűncselekmények elkövetését, a bíróság előtt tett nyilatkozata szerint a bűncselekményeket nem követte el. A vádlott tagadásával szemben állt a sértettek következetes vallomása, a kamerafelvételek és a fényképfelvételek, amelyek alátámasztották a bűnösséget.

A férfi korábban már többször volt elítélve szeméremsértés miatt. A törvényszék súlyosító körülményt értékelte a büntetés kiszabása során a többszörös halmazatot és a vádlott visszaesői minőségén túli büntetett előéletét is. Ugyanakkor enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy a férfi kóros elmeállapotú, ami enyhe fokban korlátozta a cselekménye társadalomra való veszélyességének felismerésében, és az annak megfelelő magatartás kialakításában.

A bíróság döntése jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában