Sziréna

2021.05.23. 15:49

Másfél éve tart a nyomozás „Bólogatós” Attila ügyében

Továbbra sem tudni, elkészült-e a szakértői vizsgálat, mely tisztázhatja a balesetet.

Fotó: Napló-archív

A város ismert koldusát, Rostás Attilát 2019. november 14-én hajnalban személyautó gázolta el a Csapó és a Rákóczi utca kereszteződésében; az autós továbbhajtott. A 48 éves férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítását követően életét vesztette.

Az eset után a rendőrség érdeklődésünkre elmondta: látókörükbe került egy gépjármű, mely a baleset bekövetkeztével összefüggésbe hozható, és segítségnyújtás elmulasztása bűntett gyanújával indítottak nyomozást. 2020 februárjában módosították a minősítést, halált okozó közúti közlekedési baleset gondatlan okozása vétség miatt vizsgálódtak. Az esetet kamera nem rögzítette, de minden körülményre kiterjedő vizsgálat indult szakértők bevonásával. Egy évvel a baleset után már halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség és segítségnyújtás elmulasztása bűntett gyanújával zajlott a nyomozás, és kiderült, egy személyt gyanúsítottként hallgattak ki.

Ismét érdeklődtünk, hogy hol tart a nyomozás, a gyanúsított szabadlábon védekezik-e, elkészült-e a szakértői vizsgálat, s mit állapított meg, de a hajdú-bihari rend­őr-főkapitányság a május 17-i levelében a nyomozás érdekeire hivatkozva nem válaszolt. Ami biztos: a baleset körülményeinek tisztázása zajlik, és a rendőrség honlapján fellelhető a nyomozás eredményességét segítő felhívás is.

Fogarasi Renáta

Kapcsolódó cikk:

https://haon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/ferfi-vagy-no-gazolta-el-bologatos-attilat-5004979/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában