eljárást indítottak

2021.05.26. 15:21

Jogosítvány nélkül vezethette a felüljáróról lezuhant autót a fiatal férfi

A sofőr és egyik utasa hátrahagyták a harmadik társukat és elmenekültek a helyszínről. A debreceni rendőrök perceken belül elfogták őket.

20210526 Debrecen Fotó: Matey István MI Hajdú-bihari Napló Lezuhant a felüljáróról és a rendőrség udvarán landolt egy autó éjszaka Debrecenben a Budai Ézsaiás utcában. A járműből egy embert feszítővágó segítségével emeltek ki a tűzoltók.

Fotó: Napló-archív

Személyautóval közlekedett egy férfi 2021. május 25-én 23 óra körül Debrecenben, a Vágóhíd utcai felüljárón az Attila tér irányába. A sofőr a haladása során elvesztette az uralmát a jármű irányítása felett és a szalagkorlátnak csapódva lezuhant a felüljáróról. A gépkocsi többször megpördült a tengelye körül, majd a Debreceni Rendőrkapitányság kerítését áttörve egy fás-bokros részen landolt. A jármű vezetője, valamint az egyik utasa kiszálltak az autóból és futásnak eredtek, hátrahagyva harmadik társukat, aki beszorult a kocsiba – közölte a rendőrség.

A rendőrök perceken belül elfogták a két férfit a helyszíntől nem messze. Mindkettőjüket előállították a rendőrkapitányságra, ahol arra is fény derült, hogy a sofőr soha nem rendelkezett vezetői engedéllyel, valamint az autót a munkahelyéről hozta el a munkáltatója tudta nélkül.

A kocsiba szorult barátjukat a mentőszolgálat munkatársai az elsődleges orvosi vélemény alapján súlyos sérülésekkel vitték kórházba.

A Debreceni Rendőrkapitányság a 22 éves járművezetőt engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési őrizetbe vette, valamint közúti közlekedési baleset gondatlan okozása vétség és jármű önkényes elvétele bűntett megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított ellene. A hatóság a segítség nyújtás elmulasztása bűntett megvalósulását is vizsgálja mindkét férfi esetében.

Kapcsolódó cikkek:

https://haon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/harman-utaztak-az-autoban-amely-lezuhant-a-debreceni-feluljarorol-5295790/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában