keddtől csütörtökig

2021.05.11. 07:52

Három napig kiemelten figyelnek a zebrákra a hajdú-bihari rendőrök

Cél a balesetmegelőzés és a szabálysértők kiszűrése.

20210114 Nagykanizsa Pályázati támogatásból és önkormányzati forrásból épül úgynevezett „okos zebra” a Vásárcsarnok előtt lévő Kalmár utcai gyalogátkelőhelynél. Az útburkolatban elhelyezett LED jelzi az autósnak, ha a gyalogos éppen átkel a zebrán. Fotó: Szakony Attila SzA Zalai Hírlap ZH Képen: Szabó Szilárd önkormányzati képviselő

Fotó: illusztráció / MW-archív

Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága által meghirdetett Zebra terv elnevezésű kampányhoz Hajdú-Bihar megye is csatlakozott. A megyei főkapitányság közleménye szerint a rendőrök a közlekedésbiztonsági szempontból kiemelt kockázatú gyalogos-átkelőhelyeknél ellenőrzik a sofőröket, illetve a gyalogosokat május 11-e és 13-a között. Az akció célja a közúti közlekedési balesetek megelőzése, számának csökkentése, a közlekedők jogkövető magatartásának formálása és a közlekedés biztonságát veszélyeztető szabálysértések elkövetőinek felderítése.

Annak érdekében, hogy ne váljanak közlekedési baleset sérültjeivé, áldozatává, mind maguk a gyalogosok, mind a járművezetők rendkívül sokat tehetnek – hívják fel a figyelmet. Fontos, hogy járművezetők fokozott figyelemmel és óvatossággal közelítsék meg azokat a helyeket, ahol gyalogosok hirtelen megjelenésére lehet számítani. Gyalogosként a legfontosabb, hogy az úttesten való áthaladás előtt meg kell győződni arról, hogy biztonságosan át lehet-e kelni. Tilos jelzésen soha ne menjen át, és korlátozott látási viszonyok esetén ügyeljen a láthatóságra!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában