Sziréna

2021.05.25. 12:46

Mérgében falhoz vághatott egy kismacskát a zaklatással vádolt férfi

A vádirat szerint többször csúnyán öszeveszett volt élettársával, akit halálosan megfenyegetett.

Fotó: illusztráció / Shutterstock

A Berettyóújfalui Járásbíróság május 7-én hirdetett határozatot egy férfi ügyében, akit azzal gyanúsítanak, hogy zaklatta a volt élettársát és falhoz vágott egy macskát – írja honlapján a Debreceni Törvényszék.

Az ügyészség még 2018 év végén emelt vádat a férfival szemben zaklatás bűntette és más bűncselekmény miatt. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban az ügyészség indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a vádlottal szemben az iratok tartalma alapján a középmérték alatti szabadságvesztést, börtönbüntetést szabjon ki, amelynek végrehajtását függessze fel.

A büntetlen előéletű vádlott – 2019 év januárjában – a törvényes határidőn belül tárgyalás tartását kérte az ügyében, amelyre tekintettel a bíróság előkészítő ülést tartott. Akkor a férfi nem tett beismerő nyilatkozatot és nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról, ezért a járásbíróság az ügyben tárgyalást tűzött ki.

A Berettyóújfalui Járásbíróság a bizonyítási eljárást követően 2021. május 7-én ítéletet hirdetett és a vádlottat zaklatás bűntettében, valamint állatkínzás vétségében mondta ki bűnösnek. A férfit a bíróság halmazati büntetésül 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette.

A vádirat szerint a vádlott és a sértett élettársi kapcsolatából gyermek született 2015 nyarán. A szülők kapcsolata rövid idő után megszakadt, a nő visszaköltözött a szüleihez egy hajdú-bihari kisvárosba. A Berettyóújfalui Járásbíróság 2016-ban rendelkezett az apa láthatási jogáról, azonban előírta, hogy a gyermeket nem viheti el a nő lakóhelyéről. A férfi 2016 szeptemberében megjelent a sértett lakóhelyén, ahol vitatkozni kezdett a nővel. A veszekedés odáig fajult, hogy a vádlott kiment az udvarra, ahol megfogott egy pár hónapos kismacskát, majd mérgében a falhoz vágta az állatot. A macska az eset során elpusztult. 2017. március végén a férfi megjelent volt élettársa lakóhelyén azért, hogy találkozzon a gyermekükkel. A vádlott és a nő között ismét szóváltás alakult ki, és a veszekedés során a férfi azzal fenyegette meg volt párját, hogy megöli őt, a családját pedig megveri és rájuk gyújtja a házat. A sértett pár nap múlva magánindítványt terjesztett elő zaklatás miatt – olvasható a közleményben.

A bíróság döntését az ügyészség tudomásul vette, míg a vádlott és védője felmentésért jelentett be fellebbezést. Az ügy a Debreceni Törvényszéken folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában