Hírösszefoglaló

2021.05.24. 11:05

Fákat döntött és tetőket rongált a szél Hajdú-Bihar megyében

Vekerden az orvosi rendelő tetőzetét is megbontotta.

Fotó: Juhász István archívuma

Teljes terjedelmében lángolt egy autó vasárnap délben Nyírmihálydiban, a Gyárkert utcában. A nyíradonyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat.

Árokba hajtott egy autó Debrecen-Martinkán, a Debreceni úton. A balesethez a cívisvárosi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik átvizsgálták a járművet és kiemelték az autó vezetőjét.

Fákat döntött a viharos szél

Úttestre dőlt egy fa Magyarhomorog és Komádi között, a helyszínre a komádi önkormányzati tűzoltók vonultak ki. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltókat is műszaki mentésekhez riasztották. Biharkeresztes közelében egy akácfa zuhant az úttestre, akadályozva a forgalmat. Körösszegapátiban lehasadt egy tizenöt méteres nyárfa egyik ága, Biharugrán is kidőlt egy fa a közútra. Vekerden fenyőfát csavart ki a szél, amely végül az orvosi rendelő tetejére dőlt. Ugyanezen a településen, a Petőfi utcában eperfa borult egy családi ház tetőzetére. A tűzoltók minden esetben motoros láncfűrésszel távolították el a fákat és faágakat.

Megbontotta a szél egy lakóház tetejét Komádiban, a Fő utcában. A tűzoltó egységek kézi erővel helyezték vissza a cserepeket. Konyáron, az Arany János és a Petőfi utcába vonultak a debreceni hivatásos és a konyári önkéntes tűzoltók, akik létrán keresztül vágták le a lehasadt ágakat.

Összeütközött két autó Sáránd közelében, a 47-es számú főúton. A karambolhoz a debreceni hivatásos tűzoltókat riasztották, akik átvizsgálták és áramtalanították a járműveket. A mentőszolgálat négy embert kórházba szállított. A műszaki mentés és helyszíni szemle teljes útzár mellett zajlott – tájékoztatta portálunkat a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

Az elmúlt 24 óra számokban

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint az egyenruhások az elmúlt 24 órában 3 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek közül 1 súlyos, míg 2 könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó állomány 4 személyt fogott el, akiket bűncselekmény elkövetésén értek tetten.

A rendőrök 11 személyt állítottak elő, közülük 6 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 11 esetben történt.

Borítókép: A felújítás előtt álló vekerdi orvosi rendelő tetőzetét is megbontotta a vihar

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában