vádat emeltek

2021.04.07. 10:07

Ököllel verte be egy várakozó autó ajtajának üvegét a vádlott, pénzbüntetést kaphat

A Debreceni Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki egy piros lámpánál álló autóson vezette le dühét.

Fotó: police.hu

A 29 éves vádlott 2021. február 6-án 15 óra körül Hajdúsámson közelében, a 471. számú főút mellett lévő fogadó parkolójában autóval megállt. Ekkor a főúton, a közlekedési jelzőlámpa piros jelzése miatt várakozott egy gépkocsi.

A vádlott kiszállt a járműből, minden ok nélkül odament a másik autóhoz, kiabált a sofőrrel, majd ököllel betörte a vezető ülés melletti ajtó üvegét. A járműben 20 ezer forint kár keletkezett, ami nem térült meg – írja közleményében a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

A vádlott kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy a közlekedésben részt vevő és a közelben tartózkodó személyekben megbotránkozást és riadalmat keltsen.

Fotó: police.hu

Az ügyben a nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság folytatta le.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen garázdaság vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A vádiratban a járási ügyészség arra tett indítványt, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján hozzon büntetővégzést és a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában