Kés volt nála

2021.04.20. 14:31

Megöléssel fenyegetett két kiskorút Debrecenben – elítélték

Az előkészítő ülésen 8 év fegyházbüntetést szabott ki a bíróság.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettében ítélte el a Debreceni Járásbíróság április 20-án azt a férfit, aki egy késsel megfenyegetett két kiskorút Debrecenben, egyiküktől pedig ellopta az edzőcipőjét. A letartóztatásban lévő férfi elismerte a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, melyet a bíróság elfogadott, a tárgyaláshoz való jogáról a vádlott lemondott.

A bíróság a vádlottat – az ügyészi indítvánnyal egyezően – 8 év fegyházbüntetésre ítélte és 8 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

A férfi büntetett előéletűnek számít, korábban a bíróság két alkalommal rablás miatt is elítélte őt. A bíróság által megállapított tényállás szerint a férfi 2020 szeptemberében Debrecenben, a Piac utca és Szent Anna utca kereszteződésében ittas állapotban megszólította a kosárlabdaedzésről hazafelé tartó két kiskorú fiút, akiktől pénzt kért. A sértettek mondták, nincs náluk pénz, de a vádlott ezt nem hitte el, rájuk szólt, hogy ne hazudjanak, majd egyiküket felszólította, mutassa meg a táskáját. A kisfiú félelmében kinyitotta a táskát, amelyben a vádlott meglátott egy pár edzőcipőt – olvasható a bíróság közleményében. A férfi felszólította a sértettet, azt adja oda neki, azonban a fiú erre nem volt hajlandó. Ekkor a vádlott elővett egy kinyitható, 7 centiméter pengehosszúságú bicskát, amivel hadonászni kezdett a két kiskorú előtt, majd egyikükre újra rászólt, adja át a cipőt, mert ha nem, akkor le fogja őket szúrni. A fenyegetés hatására a sértett félelmében átadta az edzőcipőjét a férfinek, aki azt elvette, majd a helyszínről kerékpárjával elhajtott.

A Debreceni Járásbíróság ítélete nem jogerős. A döntést az ügyészség tudomásul vette, míg a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. A bíróság a vádlott letartóztatást a másodfokú eljárás jogerős befejezéséig fenntartotta, az ügy a Debreceni Törvényszéken folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában