Vádemelés

2021.03.31. 09:04

Összeszólalkozott két férfi Debrecenben, húszcentis vágott sebbel ért véget a történet

Az egyik vádlott egy líbiai férfi, aki rugós késével támadott neki vitapartnerének – tudtuk meg a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészségtől.

Fotó: illusztráció / Shutterstock

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt emelt vádat két férfi ellen, akik dulakodtak egy szórakozóhelyen, majd a líbiai férfi egy rugós késsel megszúrta vádlott-társa combját – tájékoztatott a főügyész.

A vádirat szerint 2020. február 1-jéről 2-ára virradó éjszaka a líbiai férfi és baráti társasága együtt szórakozott Debrecen belvárosában egy klubban, ahol szeszes italt is fogyasztottak. Február 2-án a kora hajnali órákban érkezett meg a szórakozóhelyre a másik vádlott és baráti társasága, akik már ittasak voltak. A szórakozóhely bárpultjánál a líbiai férfi és a másik társasághoz tartozó egyik személy között szóváltás alakult ki, majd a későbbiekben a líbiai vádlott a mosdó előtt ugyanazt a férfit a ruházatánál fogva megragadta és arrébb lökte. Ezt követően a külföldiekből álló társaság eltávozott a klubból. Nem sokkal később a másik vádlott és a korábban inzultált férfi kimentek az épület elé cigarettázni, ahol ott volt a líbiai férfi is és annak barátai. A két vádlott között heves szóváltás alakult ki, majd dulakodni kezdtek, kölcsönösen többször fejen ütötték egymást ököllel. Ezt követően a líbiai férfi a nadrágzsebéből elővett egy rugós kést, amivel megszúrta a vádlott-társa jobb combjának külső részét. A szúrást követően a kést a férfi combjában felfelé és hátrafelé rántotta, ennek következtében 20 centiméter hosszú, izmot is érő sérülést okozott. A további konfliktust és bántalmazást a közelben tartózkodó rendőrjárőrök akadályozták meg – részletezi a közlemény.

A líbiai vádlott magatartásának következtében vádlott-társa nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, azonban az erőbehatás nagyságára, illetve a használt eszköz jellegére való figyelemmel fennállt a reális lehetősége az életveszélyes érsérülés bekövetkezésének. A megszúrt vádlott olyan kihívóan közösségellenes és erőszakos magatartást tanúsított, amely alkalmas volt arra, hogy másokban, az azt észlelőkben megbotránkozást és riadalmat keltsen – közölte a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

Az ügyben a nyomozást a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság folytatta le.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség a letartóztatásban lévő líbiai vádlott ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete, míg vádlott-társa ellen garázdaság vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A főügyészség a vádiratban a líbiai vádlott vonatkozásában végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy a törvényszék a vádlottat utasítsa ki Magyarország területéről, illetve az általa használt kést kobozza el. A másik vádlott esetében pénzbüntetés kiszabására tett indítványt. A vádirat mértékes indítványt is tartalmaz mindkét vádlott vonatkozásában arra az esetre, ha a törvényszék előkészítő ülésén a terhükre rótt bűncselekmény elkövetését beismerik és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában