ügyeleti hírek

2021.03.30. 09:54

Lángoló aljnövényzet, égő nádas, jelző szén-monoxid-érzékelő miatt vonultak a tűzoltók

Több helyen akadt dolga a katasztrófavédelem embereinek az elmúlt 24 órában, rendőri intézkedésekre is sor került.

Fotó: illusztráció / Shutterstock

Hétfőn délben Konyár-Sóstón, a Zöldmező utcában ezer négyzetméteren égett foltokban a gaz. A létavértesi önkormányzati és a konyári önkéntes tűzoltók vonultak, akik egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Nyírmihálydiban, a Nyár utcában a nádas égett emiatt a nyíradonyi hivatásos és a szakolyi önkormányzati tűzoltókat riasztották. Az egységek egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Ezer négyzetméteren lángolt a száraz gaz és avar Szerepen, a Keményi utca végében. A tüzet a püspökladányi hivatásos tűzoltók oltották le kéziszerszámok segítségével.

Csemete nyárfaerdő aljnövényzete égett ötszáz négyzetméteren Nyírmihálydiban, a Temető utcában. A nyíradonyi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Kétezer négyzetméteren lángolt a nádas Földesen, a Keleti Fény utcában. A püspökladányi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Szabad területen égett a gaz ötszáz négyzetméteren Hosszúpályiban, a Halom utcában. A létavértesi önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik kéziszerszámok és vízsugár segítségével fékezték meg a tüzet.

Egy családi házban a szén-monoxid-érzékelő adott le jelzéseket hétfőn kora este Hajdúszoboszlón, a Makkos Ferenc utcában. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók méréseket végeztek, amelyek kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. A házban egy nyílt égésterű kazán volt, amelyet ideiglenesen lezártak. Az eset során nem sérült meg senki.

A csatorna parton foltokban égett a nádas Berettyóújfalu külterületén. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók gyalogosan tudták megközelítik a tüzet, amelyet kéziszerszámokkal oltottak el – tájékoztatott Papp-Kunkli Nóra, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Az elmúlt 24 óra intézkedései

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában nem jutott a rendőrség tudomására személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset – írja a police.hu.

A szolgálatot ellátó állomány kilenc személyt fogott el, akik közül hat főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, míg három személyt a velük szemben érvényben lévő körözés alapján.

A rendőrök 19 személyt állítottak elő, közülük tíz főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés hét esetben történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában