Ügyeleti hírek

2021.03.27. 10:08

Két családi háznál is tűz volt pénteken

Emellett az avartüzekkel is megküzdöttek a megye tűzoltói.

Fotó: illusztráció / Shutterstock

Egy kidőlt nyárfa veszélyeztette a közúti forgalmat péntek délelőtt Debrecenben, az Ormós Lajos utcában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói gépezetes tolólétrán át motoros láncfűrésszel eltávolították a fát.

Lángra kapott a hulladék egy fém konténerben péntek délelőtt Hajdúszoboszlón, a Szováti útfélen. A fürdőváros hivatásos tűzoltói egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Korom égett egy családi ház kéményében Hajdúhadházon, a Csokonai utcában. A helyszínre a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik kéziszerszámokkal megszüntették a kéménytüzet.

Kétezer négyzetméteren égett az avar Tetétlenben, a Jókai utcában. A püspökladányi hivatásos tűzoltók mellett a kabai önkéntes egység is vonult a tűzesethez. A lángokat egy vízsugár segítségével és kéziszerszámokkal fékezték meg.

Gaz és háztartási hulladék gyulladt meg egy családi ház udvarán, körülbelül ötven négyzetméteres területen Hosszúpályiban, a Nyár utcában. A létavértesi önkormányzati tűzoltók kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Háromszáz négyzetméteren lángolt a gaz Nyírmihálydiban, a Gelsi úton. A nyíradonyi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és egy vízsugárral fékezték meg a tüzet.

Foltokban égett a száraz avar és a gaz péntek délután Debrecenben. A helyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat – adta hírül a Haonnak a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

Az elmúlt 24 óra számokban

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint a rendőrök az elmúlt 24 órában 2 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek könnyű sérüléssel végződtek.

A szolgálatot ellátó állomány 2 személyt fogott el, akik közül 1 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, míg 1 személyt a vele szemben érvényben lévő körözés alapján.

A rendőrök 12 személyt állítottak elő, közülük 1 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 7 esetben történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában