beismerte tettét

2021.03.09. 08:12

Ittasan és erőszakosan próbált békülni a létavértesi vádlott

A Debreceni Járási Ügyészség minősített magánlaksértés bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki veszekedésük után agresszív módon vette rá feleségét, hogy hazatérjen.

A vádlott 2020. november 8-án délután a létavértesi otthonában szeszes italt fogyasztott, amitől indulatossá vált. Az esti órákban összeveszett a feleségével, aki a további vita elől két kiskorú gyermekükkel együtt autóval elmenekült a Hosszúpályiban élő testvéréhez, hogy ott aludjanak – olvasható a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség közleményében.

A vádlott 2020. november 9-én hajnali 1 óra körül ittasan beült az autójába és azzal Hosszúpályiba ment, hogy feleségével kibéküljön.

Mint írják, a férfi a ház ablakán dörömbölni kezdett, amire felébredtek a bent tartózkodók. A sértett kiment a kiskapuhoz és távozásra szólította fel a vádlottat, aki eközben bekiabált a házban tartózkodó feleségének. A sértett próbálta a férfit nyugtatni, azonban ő meglökte a sértettet, aki elesett. Ezután az ittas vádlott lökdöste és többször ököllel arcul ütötte a férfit. A vádlott bement a házba, ahol újra megütötte a sértettet. Ezt látva a feleség a gyerekekkel autóba ült és elment, majd a vádlott is gépkocsival távozott a helyszínről.

A sértett értesítette a rendőrséget, a járőrök még Hosszúpályiban intézkedés alá vonták az ittas vádlottat.

A vádlott bántalmazása következtében a sértett állcsont- és orrcsont törést szenvedett, mely sérülések 8 napon túl gyógyulóak. A sértett a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság által lefolytatott nyomozás során magánlaksértés bűntette miatt kérte a vádlott büntetőjogi felelősségre vonását, magánindítványt terjesztett elő.

A Debreceni Járási Ügyészség a tettét beismerő vádlott ellen erőszakkal, éjjel elkövetett magánlaksértés bűntette, súlyos testi sértés bűntette és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban a járási ügyészség indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki és határozott időre tiltsa el őt a közúti járművek vezetésétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában