Rendőrkézen

2021.03.05. 08:51

Hadházi fiatalokat gyanúsítanak a debreceni kerékpárlopásokkal

Az elmúlt hetekben hat darab kétkerekűt tulajdoníthattak el a rendőrség szerint.

Fotó: illusztráció / Shutterstock

Büntetőeljárást folytat két hajdúhadházi lakos ellen a Debreceni Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt – olvasható a police.hu oldalon. A nyomozás adatai szerint a 26 és 21 éves férfiak 2021 januárjában és februárjában hat lezárt, illetve lezáratlanul hagyott kerékpárt loptak el Debrecen területén, utcáról, lépcsőházakból, családi ház udvaráról.

A feljelentéseket követően a nyomozók adatgyűjtést végeztek és azonosították a feltételezett elkövetőket. A két férfit 2021. március 4-én előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták őket. A hatóság vizsgálja, hogy a két személy elkövetett-e más, hasonló jellegű bűncselekményt.

A Debreceni Rendőrkapitányság az ilyen és hasonló esetek elkerülése érdekében az alábbiakat tanácsolja.

  • Mindig lakatolják le kerékpárjukat, akkor is, ha csak öt percre hagyják őrizetlenül!
  • A kerékpár lezárásához válasszanak erős, vastag láncú vagy U-alakú lakatokat!
  • Amennyiben hosszabb időre kénytelenek otthagyni kerékpárjukat, akkor érdemes a lámpát, kulacsot, pumpát – illetve mindent, ami mozdítható – levenni.
  • Figyeljenek arra is, mihez rögzítik a biciklit lezáráskor! Ne lakatolják le könnyen elmozdítható tereptárgyakhoz!
  • Jegyezzék fel kerékpárjuk egyedi azonosítóit (pl. típus, vázszám, sérülések, méret, szín, felszerelés), és érdemes fényképet is készíteni róluk. Amennyiben megtörténik a baj, ezen adatok segítik a rendőrség munkáját, a felderítést és a kerékpár visszaadását a tulajdonosnak.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában