Vádemelés

2021.03.30. 08:22

Fennakadt a kerítésen a zsákmány Berettyóújfaluban

Kerékpárt akart lopni egy férfi, de nem jutott vele messzire.

Fotó: police.hu

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség lopás vétségének kísérlete miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki kerékpárt akart lopni egy ház udvaráról, azonban zsákmánya fennakadt a kerítésen, ezért azt hátrahagyva elmenekült a helyszínről – tájékoztatta portálunkat a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a vádlott 2021. január 5-én 20 óra 30 perc körül Berettyóújfaluban tartózkodott, amikor észrevett egy házudvaron működő kerékpárszervizt. A férfi a kerítésen keresztül beugrott a ház udvarára, ahol magához vett egy szervizelés érdekében otthagyott, lezáratlan állapotú, 30 ezer forint értékű biciklit. A szerviztulajdonos észrevette, hogy lopni akar és rákiáltott a férfira. A vádlott ekkor menekülni kezdett a kerítésen át, a kerékpár azonban fennakadt, ezért azt végül hátrahagyta – olvasható a közleményben.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a tettét beismerő vádlottal szemben szabálysértési értékre, helyiséghez tartozó bekerített helyre a jogosult tudta és beleegyezése nélkül bemenve elkövetett lopás vétségének kísérlete miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A járási ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a járásbíróság az iratok tartalma alapján hozzon büntetővégzést és a vádlottal szemben közérdekű munka büntetést szabjon ki.

A nyomozást végző Berettyóújfalui Rendőrkapitányság által a helyszínen készített fényképfelvételek ezen a linken tekinthetők meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában