ügyeleti hírek

2021.03.23. 08:16

Égett a nádas, lángolt az avar, szél rongálta a múzeum ablakait

A megyei tűzoltók több helyen vonultak égő aljnövényzet avar miatt, rendőri intézkedésekre is sor került.

Fotó: illusztráció / Shutterstock

Hajdúnánás külterületére avartűzhöz vonultak a város hivatásos tűzoltói, hétfőn kora reggel. A lángokat egy vízsugár segítségével és kéziszerszámokkal oltották el.

Egy tíz méteres fa több ága lehasadt tegnap a debreceni Erzsébet utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók gépezetes tolólétrán át motoros láncfűrésszel avatkoztak be.

A szél megrongálta a püspökladányi múzeum tetején lévő ablakokat, emiatt riasztották a város hivatásos tűzoltóit. Az egység dugólétrán át kéziszerszámokkal rögzítette az ablakokat, így azok a forgalmat tovább nem veszélyeztették.

Kétezer négyzetméteren égett a nádas hétfő délután Egyeken, a Tisza utcában. Az egyeki önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral avatkoztak be.

Kora este Nyírmihálydiban, a Állomás utcában ezer négyzetméteren égett a száraz fű és aljnövényzet. A nyíradonyi hivatásos és a szakonyi önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat – tájékoztatott Papp-Kunkli Nóra a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól.

Az elmúlt 24 óra intézkedései

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában nem jutott a rendőrség tudomására személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset – írja a police.hu.

A szolgálatot ellátó állomány 11 személyt fogott el, akik közül hat főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, öt személyt pedig a velük szemben érvényben lévő körözés alapján.

A rendőrök 14 személyt állítottak elő, közülük öt főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés nyolc esetben történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában