hamar elfogták

2021.03.13. 10:41

A gyanú szerint rendőrnek adta ki magát, bírságolt, majd kék villogós kerékpárjával távozott

Az 50 éves férfi rendőri intézkedést színlelve bírságolt meg egy nőt a nem megfelelő maszkviselés miatt. A Debreceni Rendőrkapitányság zsarolás bűntett miatt indított eljárást.

Fotó: police.hu

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a nyírmártonfalvai férfi 2021. március 11-én 14 óra körül megjelent a Hajdúsámsonhoz tartozó Martinkán egy élelmiszer boltnál, ahol – magát rendőrnek kiadva – a maszkviselés szabályainak be nem tartása miatt bírságolást színlelt, mely során négyezer forintot vett át a sértettől – írja a police.hu.

A férfi a hitelesség megtartása érdekében egy ál-rendőrigazolványt mutatott a nőnek, és még egy telefonbeszélgetést is eljátszott a „feletteseivel”, majd a megszerzett négyezer forinttal és a kék-villogós kerékpárjával – amelyen egy bilincs is lógott – elhagyta a helyszínt.

Fotó: police.hu

A rendőrség munkatársai néhány órán belül elfogták az álrendőrt.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya zsarolás bűntett miatt indított eljárást az férfivel szemben és előterjesztést tett letartóztatásának indítványozására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában